3 πολύ εύκολοι τρόποι για να διώξεις την ουλίτιδα

3 τρόποι να διατηρήσεις το στόμα σου απαλλαγμένο από παθήσεις

3 τρόποι να διατηρήσεις το στόμα σου απαλλαγμένο από παθήσεις, αποκτώντας έτσι το ωραιότερο χαμόγελο. Η ουλίτιδα δεν καταστρέφει μόνο το ωραίο σου χαμόγελο. Αυτή η χρόνια βακτηριακή μόλυνση, που ξεκινά ως ουλίτιδα και μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα, μπορεί να οδηγήσει σε παθήσεις της καρδιάς ή ακόμη και σε πρόωρο τοκετό.

Η πρόληψη και η θεραπεία είναι εξαιρετικά σημαντικές για τις γυναίκες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην πάθηση αυτή. «Οι αυξομειώσεις στα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης αυξάνουν τη φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού, καθιστώντας τους ιστούς πιο ευάλωτους στις τοξίνες και τη συσσώρευση βακτηρίων»

Εκτός του ότι πρέπει να πηγαίνεις στον οδοντίατρο 2 φορές το χρόνο, καθώς και να βουρτσίσεις τα δόντια και να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα τακτικά, υπάρχουν 3 ακόμη τρόποι για να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση τα ούλα σου:


Βρέξε το λαρύγγι

Βρέξε το λαρύγγι σου Καθώς το σάλιο καθαρίζει με φυσικό τρόπο το στόμα σου, αποτρέποντας τη συσσώρευση τροφής και βακτηρίων, τα ούλα σου είναι πιο πιθανό να μολυνθούν όταν είναι ξηρά. Για να τα διατηρήσεις ενυδατωμένα, απόφυγε τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν αλκοόλ. Αντίθετα, πίνε πολύ νερό. Στην ανάγκη μάσησε μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη.

Ίσιωσέ τα

Τα «στριμωγμένα» δόντια δυσχεραίνουν τον καθαρισμό, αυξάνοντας τις πιθανότητες ουλίτιδας. Ίσως πρέπει να διορθώσεις την ευθυγράμμισή τους με νάρθηκες. Στο μεταξύ, αφαίρεσε τη δυσπρόσιτη πλάκα και πέτρα με μεσοδόντια βουρτσάκια.

Ώρα να ιδρώσεις

Κι όμως, υπάρχει ακόμη ένας λόγος για να πας στο γυμναστήριο: η αεροβική για 2 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα διεγείρει τη ροή αίματος στα ούλα και μειώνει τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, που συσχετίζεται με τη φλεγμονή.